Welkom bij Sportchalet Viehhofen!

Momenteel werken we hard aan ons sportchalet, en aan onze website. In de tussentijd kunt u op deze homepage de eerste informatie vinden en bij vragen of voor boekingen contact opnemen via onderstaand contactformulier.

Het Sportchalet

Bij Sportchalet Viehhofen kunt u het hele jaar door terecht in één van onze appartementen voor een sportieve vakantie. Alle appartementen zijn voorzien van een eigen balkon, keuken en badkamer.

Op de begane grond is een gezellige openbare ruimte met een selfservice bar. En vanaf augustus 2019 tevens een ontbijtzaal waar wij iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet zullen serveren. Tot die tijd zullen wij wel zorgen voor broodjesservice indien gewenst.

Er is een skiruimte aanwezig met verwarmd schoenenrek en een ruimte waar in de winter geslepen en gewaxed kan worden. In de zomer wordt deze ruimte ingericht als klusruimte voor fietsen. Buiten zullen we zorgen dat er een afspuitplaats voor fietsen is.

Winter

Het dorp Viehhofen ligt in het Glemmtal, net voor Saalbach. Neem voor meer informatie over het skigebied een kijkje op: https://www.saalbach.com/en/winter.

Vanuit Saalbach loopt er (als er voldoende sneeuw is gevallen) een dalafdaling naar Viehhofen, dit is Abfahrt 68. Via deze dalafdaling kom je via een paadje tot 80 m. van het chalet. De lift naar het skigebied van Saalbach bereik je in 5 minuten met de skibus. De skibus vertrekt iedere 10 minuten op 240 meter van het chalet naar de lift Schönleitenbahn. Er wordt nu gebouwd aan een nieuw dalstation met lift naar Zell am See, deze gaat in december 2019 open. Dit dalstation ligt op 400 m. van ons Chalet. Via een paadje loop je uit het Chalet naar de piste en kan je op die ski’s naar dit dalstation.

Skiles voor de kinderen start in de ochtend bij de oefenweide naast het nieuwe dalstation. De oudere kinderen gaan samen met de skileraar het skigebied in en komen na afloop weer terug bij de oefenweide.

Zomer

Het gebied rondom Viehhofen biedt in de zomer heel veel mogelijkheden waaronder tal van wandelroutes, mountainbikeparcours en racefietsroutes. Als je hier meer informatie over wilt, zetten we graag het één en ander voor je op de email.

Daarnaast zijn er skiliften die in de zomer open zijn, die je naar allerlei attracties op de berg brengen. Zowel voor volwassenen en kinderen is er erg veel te beleven. Neem eens een kijkje op de site van Saalbach voor de mogelijkheden: https://www.saalbach.com/en/summer/activities.

Daarnaast is de ene kant op de stad Saalfelden op 15 minuten rijden en de andere kant op dezelfde afstand ligt Zell am See. Daar is veel te beleven op en rond het meer. Kijk voor de mogelijkheden in Zell am See op: https://www.zellamsee.nl/zomer.

Restaurants op loopafstand zijn:

 • Die Schmiede
 • Oberwirt (alleen in het hoogseizoen)
 • Iets verderop: Dorfstadl (alleen in het hoogseizoen)

Op 5 à 10 minuten met de auto zijn er verschillende eetgelegenheden in Saalbach en Maishofen. En op 15 minuten rijden zijn er vele mogelijkheden in Zell am See en Saalfelden.

Wilt u meer informatie ontvangen of een boeking plaatsen, vul dan uw gegevens in via onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

  Liebe Grüße aus Viehhofen

  Maaike van der Valk & Joost Smit
  Sportchalet Viehhofen
  Bachmühlstrasse 200
  5752 Viehhofen
  Österreich
  +31 6 16970305