Mountainbike guides in Saalbach - Hinterglemm - Leogang en Zell am See - Kaprun

Welkom in de grootste bike regio van Oostenrijk!

Kom de prachtige MTB trails van Saalbach Hinterglemm ontdekken en de downhill lines in Bikepark Leogang. Ook stoere dagtrips naar de trails in Kaprun of Maria Alm zijn vanaf hier makkelijk te bereiken. Of liever sightseeing op de E-MTB? Oneindig veel mogelijkheden dus!

Ga mee op pad met een gecertificeerde mountainbike gids in de Oostenrijkse Alpen. 

Vanuit Sportchalet Viehhofen organiseren we verschillende reizen die in het menu onder Groepsreizen te vinden zijn, daarnaast organiseren we in de zomer wekelijks verschillende tochten en privat guiding. In alle verschillende MTB disciplines en voor verschillende niveaus. 

Kijk hieronder naar de mogelijkheden en neem contact op voor meer informatie of
boek direct jouw actieve fietsvakantie!

 

WEKELIJKSE MOUNTAINBIKE TOCHTEN

In juli en augustus nemen onze eigen Viehhofen-mountainbike-guides u graag mee op pad om de mooiste plekken te zien en het mountainbiken in de bergen te ontdekken.

Iedere week zijn er verschillende mountainbike tochten waar u aan kunt deelnemen. Op een E-bike genieten van een dagtocht met de mooiste uitzichten of met het hele gezin op spelenderwijs de techniek van het mountainbiken ontdekken. Ook voor de ‘daredevils’ is er een downhill-dag en voor de sportievelingen een dag waarbij we een prachtige tocht fietsen en op eigen kracht klimmen.

 

Staat de rit die u wenst er niet bij of niet op de gewenste dag? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden. Er is nog veel meer mogelijk.

 

Ontvang 5€ korting per persoon met de Viehhofen zomerkaart bij iedere deelname aan één van de wekelijkse mountainbike ritten van Sportchalet Viehhofen.

 

Reserveren is noodzakelijk.

 

Aanmelden: uiterlijk om 12:00 uur op de voorgaande dag

Aanmelden via: +43 664 126 79 19 (Maaike van der Valk)

Minimum aantal deelnemers: 4 Personen. Bij minder dan 4 deelnemers kan de tocht worden afgezegd.

MTB Tour 1500×800
MAANDAG 10.00 – 15.30     SPORT TOUR
Techniek: Makkelijk
Conditie: Zwaar
Startlocatie: Sportchalet Viehhofen

Fiets en uitrusting: Hardtail MTB, helm, handschoenen, water, cash voor de lunch, eventueel nog een repen voor tussendoor.
Kleding aangepast aan de weersvoorspellingen. Regenjas? Zonnebrandcrème?

Prijs € 45 p.p.

Neem direct met ons contact op voor meer info!
MTB trail 1500×800
DINSDAG 10.00 – 15.30     E-BIKE Sightseeing tour
Techniek: Makkelijk
Conditie: Licht/medium
Startlocatie: Big Time Sport Maishofen

Fiets en uitrusting: E-Bike, helm, handschoenen, optioneel kniebeschermers, water, cash voor de lunch, eventueel een snack voor tussendoor. Kleding aangepast aan de weersvoorspellingen. Regenjas? Zonnebrandcrème?

Prijs € 45 p.p.

Neem contact op voor meer info!
Learn to ride the alps MTB Downlhill Saalbach
WOENSDAG 10.00 – 15.30    DOWNHILL DAY
Voor beginners is ook een halve dag mogelijk. Ook voor kinderen.

Techniek: Medium/moeilijk
(Afhankelijk van de deelnemers: ‘s ochtends in het Learn to Ride Park, ’s middags met de Kohlmaisbahn.)
Conditie: Licht/medium
Startlocatie: Learn to Ride Park Saalbach

Fiets en uitrusting: Volgeveerde MTB (Hardtail MTB alleen bij MTB ervaring), water, cash voor de lunch, eventueel nog een snack voor tussendoor, handschoenen met lange vingers, kniebeschermers, ellenboogbeschermers, Rug- en borstprotectoren, full face helm/integraalhelm. Kleding aangepast aan de weersomstandigheden. Regenjas? Zonnebrandcrème? Wie geen fietsendrager heeft, kan het beste een fiets huren direct in Saalbach.

Prijs € 45 p.p.

Let op: In Saalbach moet een liftpas worden gekocht voor het middagprogramma (niet in de prijs inbegrepen). Het is ook mogelijk om alleen aan het ochtendprogramma deel te nemen.

Neem contact op voor meer info!
MTB Clinic
DONDERDAG 10.00 – 15.30     FAMILIEN FUN TOUR Talschlus

Techniek: Makkelijk
Conditie: Licht (we passen ons tempo aan de kids aan)
Startlocatie: Parkplatz Sportzentrum Hinterglemm

Fiets en uitrusting: Alle MTB's (voor kinderen een hardtail), helm, handschoenen, water, cash voor de lunch, een snack voor tussendoor, kleding aangepast aan de weersomstandigheden. Regenjas? Zonnebrandcrème?

Prijs € 45 p.p.
(Voor gezinnen: vanaf het 2de kind voor de halve prijs.)

Neem contact op voor meer info!
E-bike tour sight seeing Zell am See
VRIJDAG 10.00 – 15.30     E-BIKE Sightseeing tour
Techniek: Makkelijk
Conditie: Licht/medium
Startlocatie: Big Time Sport Maishofen

Fiets en uitrusting: E-Bike, helm, handschoenen, optioneel kniebeschermers, water, cash voor de lunch, eventueel een snack voor tussendoor. Kleding aangepast aan de weersvoorspellingen. Regenjas? Zonnebrandcrème?

Prijs € 45 p.p.

Neem contact op voor meer info!
Ladies Only MTB 1500×800
Mountainbike HUREN? We hebben een aantal mountainbikes te huur. Zit de geschikte maat er niet meer bij, dan verwijzen we je graag door naar Big Time Sports in Maishofen. In de omschrijving van de ritten staat welke soort fiets wij adviseren. Indien u aansluit bij één van de wekelijkse ritten, kunnen de guides van Sportchalet Viehhofen de fiets voor jullie reserveren. Laat dan direct bij de reservering weten, dat u een fiets wilt huren. Graag de lichaamslengte vermelden.
Privat Guiding MTB
PRIVAT GUIDING
De bike guide van Sportchalet Viehhofen neemt je mee op avontuur over de mooiste trails van Saalbach-Hinterglemm, Leogang, Zell am See of Maria-Alm. Wil je de nadruk leggen op het klimmen of meer op het afdalen, alles is mogelijk. Eén ding is zeker, de guide laat je de mooiste plekjes zien en geeft onderweg tips en tricks.

Private Guiding is mogelijk vanaf 1 tot 8 personen. Voor grotere groepen kunnen we wel extra gidsen inzetten.

Privat Guiding 1 à 2 pers. halve dag Euro 110,- extra deelnemer 25,- 10.00 - 12.30 uur
Privat Guiding 1 à 2 pers. hele dag Euro 195,- extra deelnemer 25,- 10.00 - 15.30 uur

Neem contact op voor meer info!
MTB skills 1500×800
MTB TECHNIEK CLINIC
Een betere houding op je fiets, slimmer klimmen en zeker afdalen. Na een techniek clinic heb je meer vertrouwen en kan je nog meer genieten van de fantastische MTB routes die het Glemmtal te bieden heeft. We oefenen de technieken op verschillende ondergronden naar wens rijden we een kleine ronde waar we het nieuw geleerde gelijk toe kunnen passen.

1 uur 50,-
2e en volgende uren 30,- per uur
extra deelnemer 10,- per uur


Neem contact op voor meer info!