Bike guiding in Salzburgerland   ->nieuw trailrunning reis

Welkom in de grootste bike regio van Oostenrijk!

Sportchalet Viehhofen organiseert uitdagende reizen, MTB reizen, wielren reizen en trailrunning reizen. Kom de prachtige MTB trails van Saalbach Hinterglemm ontdekken en de downhill lines in Bikepark Leogang. Ook stoere dagtrips naar de trails in Kaprun of Maria Alm zijn vanaf hier makkelijk te bereiken. Oneindig veel mogelijkheden dus!

Ga mee op pad met een gecertificeerde gids in het mountainbike mekka van Oostenrijk. Er is keuze uit reizen en gidsdagen in alle verschillende MTB disciplines en voor verschillende niveaus. 

Op de racefiets biedt Salzburgerland ook veel prachtige routes. Tijdens onze wielrenreizen nemen we je mee door fantastische natuur met prachtige uitzichten en indrukwekkende beklimmingen.

Kijk hieronder naar de mogelijkheden en neem contact op voor meer informatie of
boek direct jouw actieve fietsvakantie!

Trailrunning Saalbach-Hinterglemm Zell am See
NEW - TRAILRUNNING REIS 25 tot 29 mei 2023
Dit is je kans om nog meer plezier te beleven in het hardlopen, door te lopen op paden in de inspirerende bergen in Oostenrijk.
Tijdens deze trailrunning week wordt je begeleid door een zeer ervaren trailrunner en hardlooptrainer. De reis wordt georganiseerd in samenwerking met Guido Tap van Alltractive. Geniet van prachtige trails in het mooie Salzburgerland en doe kennis op over hardlopen en trailrunning tijdens de workshop / clinic. Deze reis is ook geschikt voor minder ervaren lopers, we kunnen de groepen verdelen zodat iedereen een passende afstand loopt.

Prijs: 625,- 4 overnachtingen halfpension

Neem direct met ons contact op voor meer info!
MTB Bike Guide Maaike 1500×800
MTB MOUNTAIN TOURS 6 tot 11 juni 2023
6-daagse MTB reis (4 fietsdagen)
Tijdens deze reis rijden we de mooiste ritten in Saalbach Hinterglemm, maar we gaan ook onder andere naar Maria Alm! We rijden technische single trails, genieten van mooie afdalingen en er wordt ook af en toe geklommen. Gave dagtochten door een indrukwekkend landschap.

Welke fiets? Hardtail of een fully, maar zorg dat je er ook mee kunt klimmen.

Prijs: 760,- incl. bike guide, liftpas en 5 nachten halfpension

Neem contact op voor meer info!
MTB Trail All Mountain reizen
MTB TRAIL/ALL MOUNTAIN REIS 12 tot 17 juni 2023
6-daagse MTB reis (4 fietsdagen)
Tijdens deze trail/all mountain reis rijden we technische single trails en de mooiste lijnen van Saalbach Hinterglemm en Leogang! Dankzij de Saalbach Hinterglemm Leogang - liftpas slaan we de grootste klimmen over en houden we energie over voor de afdalingen! Maar... voor de mooiste trails moet nog steeds geklommen worden!

Welke fiets? Fully met minstens 120 mm/130 mm veerweg (minimaal trail georiënteerd), of bij voldoende techniek een Longtravel Hardtail

Prijs: 760,- incl. bike guide, liftpas en 5 nachten halfpension

Neem contact op voor meer info!
MTB trail 1500×800
MTB TRAIL REIS 18 tot 24 juni 2023
7-daagse MTB reis (5 fietsdagen)
Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met bikeguide.nl. Tijdens deze trail / all mountain week rij je technische single trails en de mooiste lijnen van Saalbach Hinterglemm en Leogang! Met de lift winnen we wat extra hoogtemeters om extra ver te komen en lekker te kunnen genieten van technische afdalingen.

Welke fiets? Fully met minimaal 130 mm veerweg of een Longtravel hardtail met minimaal 140 mm veerweg bij voldoende trail ervaring.

1066,- incl. 5 dagen bike guide, liftpas en 6 nachten halfpension

Neem contact op voor meer info!
Learn to ride the alps MTB Downlhill Saalbach
LEARN TO RIDE THE ALPS 25 tot 30 juni 2023
6-daagse MTB reis (4 fietsdagen)
Wil je jouw mtb techniek verbeteren? Ervaren hoe het is op de mountainbike in de Alpen? Oefenen met drops en betere flow vinden in de bochten? Dan is deze reis voor jou. We starten de eerste ochtend in het Learn to Ride Park in Saalbach, waar we een aantal techniek oefeningen doen, om dit vervolgens in de praktijk te brengen op de stoere downhill lines van Saalbach en Hinterglemm.

Wat neem je mee? Fully met minimaal 130 mm veerweg. En beschermkleding incl full face helm.

760,- incl. bike guide, liftpas en 5 nachten halfpension

Neem contact op voor meer info!
MTB World Games
WORLD GAMES OF Mountainbiking 3 tot 10 september 2023
Het aantal dagen voor het verblijf van deze reis is zelf te bepalen, afhankelijk van de hoeveelheid voorbereiding die je wilt. De race is op zaterdag 9 september.
We hebben voor de dagen voorafgaand aan het evenement verschillende ritten gepland staan om het terrein te verkennen en warm te fietsen. Tijdens deze reis draait het om de route te verkennen en voor te bereiden op de World Games of Mountainbiking. Wat kun je verwachten? Indrukwekkende hoogtemeters, prachtige panorama's en afdalen af op technische single tracks en heerlijke flow lines. Op 9 september vindt het evenement plaats, waarbij je je kunt inschrijven voor 5 verschillende afstanden variërend van 21 km met 764 hoogtemeters tot wel 80 km met 3.788 hoogtemeters.

Welke fiets? Hardtail of een hele lichte fully.

Voldoende MTB techniek is voor deze reis belangrijk. Vooral voor de langere afstanden, omdat er serieuze afdalingen in zitten.

Neem contact op voor meer info!
Fietsvrouwen wielren reis Oostenrijk
Op de racefiets door het Salzburger Land 5 tot 10 september 2023
6-daagse wielrenreis (4 fietsdagen, ladies only)
Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Fietsvrouwen en Cycle Travel. Je fietst de mooiste routes met uitdagende hoogtemeters en indrukwekkende panorama's. Het is ook mogelijk om de mountainbike mee te nemen, want één dag kun je als je wilt mee op pad met Mountainbike Guide Maaike. Een MTB huren is ook mogelijk voor deze dag.

WAT RIJ JE GEMIDDELD PER DAG: We maken verschillende routes voor verschillende niveaus. Tussen de 60-100 km per dag en 700-1500 hoogtemeters.

4 fietsdagen en 5 nachten halfpension, ladies only

Neem contact op voor meer info!
MTB Tour 1500×800
PRIVAT GUIDING
De bike guide van Sportchalet Viehhofen neemt je mee op avontuur over de mooiste trails van Saalbach-Hinterglemm, Leogang, Zell am See of Maria-Alm. Wil je de nadruk leggen op het klimmen of meer op het afdalen, alles is mogelijk. Eén ding is zeker, de guide laat je de mooiste plekjes zien en geeft onderweg tips en tricks.

Private Guiding is mogelijk vanaf 1 tot 8 personen. Voor grotere groepen kunnen we wel extra gidsen inzetten.

Privat Guiding 1 à 2 pers. halve dag Euro 110,- extra deelnemer 25,- 10.00 - 12.30 uur
Privat Guiding 1 à 2 pers. hele dag Euro 195,- extra deelnemer 25,- 10.00 - 15.30 uur

Neem contact op voor meer info!
MTB DI DO 1500×800 2
WEKELIJKSE MTB TOUREN juli - augustus 2023

Van maandag tot vrijdag kun je inschrijven voor verschillende mountainbike tochten en techniek sessies. Van familie-ritten en ontspannen tours tot downhill dagen en intensieve tochten voor de echte sportieveling. Vraag ons naar het actuele programma.
Liever meerdere dagen achter elkaar mountainbiken of racefietsen onder begeleiding van een ervaren gids? Kijk hieronder voor onze fietsreizen.
Neem contact op voor meer info!
MTB skills 1500×800
MTB TECHNIEK CLINIC
Een betere houding op je fiets, slimmer klimmen en zeker afdalen. Na een techniek clinic heb je meer vertrouwen en kan je nog meer genieten van de fantastische MTB routes die het Glemmtal te bieden heeft. We oefenen de technieken op verschillende ondergronden naar wens rijden we een kleine ronde waar we het nieuw geleerde gelijk toe kunnen passen.

1 uur 50,-
2e en volgende uren 30,- per uur
extra deelnemer 10,- per uur


Neem contact op voor meer info!