Activiteiten in en om Viehhofen, Saalbach-Hinterglemm en Zell am See

Lente bij Sportchalet Viehhofen

Viehhofen ligt in Salzburgerland, in het Glemmtal. Beter bekend als het dal van Saalbach-Hinterglemm. Binnen een kwartier rijden ben je in Saalbach en Zell am See. Maar ook de vele mogelijkheden die Saalfelden, Kaprun en Leogang te bieden hebben, zijn binnen handbereik.

De lente is een prachtige tijd. De natuur wordt weer groen, de eerste bloemen staan in bloei. De mogelijkheden voor een actieve vakantie zijn eindeloos. We geven jullie graag tips voor de beste dagtrips om zo een niet te vergeten vakantie te beleven.

Zomer bij Sportchalet Viehhofen

Viehhofen ligt in Salzburgerland, in het Glemmtal. Beter bekend als het dal van Saalbach-Hinterglemm. Binnen een kwartier rijden ben je in Saalbach, Zell am See, Saalfelden, Kaprun of Leogang.

Alle mogelijkheden voor een actieve vakantie zijn binnen handbereik, ook in de lente en zomer is Viehhofen meer dan je denkt. We geven jullie graag tips voor de beste dagtrips om zo een niet te vergeten vakantie te beleven.

Herfst bij Sportchalet Viehhofen

Viehhofen ligt in Salzburgerland, in het Glemmtal. Beter bekend als het dal van Saalbach-Hinterglemm. Binnen een kwartier rijden ben je in Saalbach, Zell am See, Saalfelden, Kaprun of Leogang. Ook in de herfst zijn de Oostenrijkse Alpen prachtig

In de herfst is het niet meer zo warm en dat is juist wel prettig bij het beklimmen van steile paden. Bijkomend voordeel is dat de hogere paden en toppen die in de lente nog niet bereikbaar zijn, nu nog sneeuw vrij zijn. Het kleuren van de bladeren levert in dit seizoen sprookjesachtige plaatjes op.

Alle mogelijkheden voor een actieve vakantie zijn binnen handbereik. We geven jullie graag tips voor de beste dagtrips om zo een niet te vergeten vakantie te beleven.

Winter bij Sportchalet Viehhofen

Viehhofen ligt in het skigebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Eén van de grootste en populairste skigebieden van Europa. Met 270 kilometer aan geprepareerde pistes, vele freeride mogelijkheden en 70 skiliften.

Sportchalet Viehhofen is gelegen op 240 meter van de skibus. Binnen 5 minuten is deze bus bij de eerste skilift van Saalbach. Vanuit Saalbach is er een prachtige dalafdaling (nr. 68), een mooie gevarieerde afdaling van 7,5 km.!! die vlak langs Sportchalet Viehhofen komt, waardoor je terug naar het chalet kunt skiën.

Voor kinderen

Voor de kinderen start de skiklas onderaan de dalafdaling. Daar is een kinderweide voor de kleinste skiklasjes en de oudere kinderen stappen met de skileraar in de skibus.

Nieuwe skilift in Viehhofen

Er wordt gebouwd aan een nieuwe skilift in Viehhofen op 500 meter van het Sportchalet. Deze lift zal de verbinding maken tussen het skigebied van Zell am See en het skigebied van Saalbach. Dan zijn de mogelijkheden helemaal oneindig. Naar verwachting opent deze lift voor de winter van 2019/2020.

Op dit moment loopt er vanaf Zell am See al wel een uitdagende skiroute naar Viehhofen:

Freeski & Snowparks

In Leogang is het eerste Freeride park van Europa gecreëerd. Hier kunnen zowel Freestylers als Freeriders terecht. Snowparks met ongeprepareerde pistes, een half-pipe, rails, boxes en jumps. Voor skiërs en snowboarders.

Zin in iets anders?

Naast het skiën en snowboarden kun je natuurlijk nog veel meer beleven. Snowtuben, een rit in een paardenslee, rodelen, winterwandeling, paragliden, schaatsen en nog veel meer. We geven jullie graag tips over alle overige bijzondere activiteiten in de buurt om zo een onvergetelijke vakantie te beleven.